- Rezervasyon için (0312) 220 20 43 | [email protected]
Antakya'da doğal güzelliklerinden önce tarihi ve geleneksel lezzetleri geliyor. Dünyanın ilk kilisesi burada, Anadolu’nun ilk camisi burada, dünyanın en büyük mozaikleri burada, ilk aydınlatılan sokak burada, pizzanın atası burada, dünyanın en güzel yemekleri de burada.
Mütevazı olamayacak kadar renkli olan Hatay mutfağı, Kutsal Kitap ve Mezopotamya çağlarına kadar uzanan sofra geleneklerinden, sayısız dinsel topluluğun damak tatlarından kesitler sunar.
Güneydoğu Asya’dan gelirken bu topraklarda büyük sevgi gören patlıcan, Hatay yöresinde sebzelerin şahıdır. Kimi Araplar domatese “kırmızı patlıcan” derler. Bazıları “Mutabbal” olarak isimlendirse de “Mütebbel”, yani “çeşni katılmış” anlamında çeşitli yemekler için kullanılan bir sıfatken, tek başına kullanıldığında, patlıcan salatasının en güzel hallerinden, tahinli patlıcan ezmesi demektir. Humusla birlikle mezeler sıralamasında üst sırayı paylaşır.