Meyve suları ısı veya çözücü kullanılmadan taze meyvelerin ezilmesi veya sıkıştırılması ile hazırlanıyor. Gıda kodeksine göre meyve suyu, yüzde 100 meyve içeren bir içecek olarak tanımlanıyor. Dünyada 1896, Türkiye’de ise pilot ölçekte olmak üzere Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi önderliğinde; 1956 yılında üretimine başlanan meyve suyu sektöründe, meyve suyundan başka iki ana ürün daha bulunuyor. Bunlar, yüzde 25-50 meyve içeriği ile ‘meyve nektarı’, yüzde 10 meyve veya meyve püresi içeriği ile ‘meyveli içecekler’ Aromalı içeceklerde ise meyve oranı yüzde 1’den daha az yer alıyor.
Meyvelerin tatları, kokuları, tazeliği, sağlığı ve doğallığıyla günün her anında vazgeçilmez bir içecek olan meyve suyu, ansızın hissedilen susuzluğunuzu, ferahlama ihtiyacınızı giderecek ve yemeğinizin yanında tercih edeceğiniz içeceklerdendir.