Renk, koku ve lezzet... İlk rengi karşılar bizi, sonrasında kokusuyla hazırlar bizleri eşsiz aromatik tadına... Herhangi özel bir mevsimi olmdığı gibi sadece meyveden de yapılmaz, sebzelerden ve çiçeklerden de yapılır reçeller. Çilek, vişne, portakal, kayısı, kabak üzüm, mandalina, patlıcan, ceviz, domates, karpuz kabuğu reçeli, portakal çiçeği, limon çiçeği, menekşe ve yüzlerce çeşidi ile sofralarımızı süsler.
Reçeller sofralarımızdan eksik etmediğimiz binbir zahmetle, ölçüyle, kıvamının ayarlanmasıyla ve en önemlisi el emeği ile hazırlanan lezzetlerdir. Kahvaltı sofrasında birkaç çeşit reçel olması hem yapanın hünerli olduğunu gösterir hem de sofraya ayrı bir renk ve tat zenginliği katar.
Kış mevsiminin en sevilen meyvelerinden olan mandalinadan yapılan mandalina reçeli rengiyle, kokusuyla ve aromasıyla sizleri hayran bırakacaktır.