- Rezervasyon için (0312) 220 20 43 | [email protected]
Görselliğiyle, yerken çıkardığı sesiyle ve lezzetiyle geri çeviremeyeceğiniz, zor ve zahmetli bir yapım süreci olan kıtır kabak tatlısı, künefeden sonra Hatay tatlıları arasında ikinci sıradadır.
Nisan ayında tohumların toprağa koyulmasıyla başlayan kış kabağının macerası, Ekim ayında hasadı ve kabakların tam kuruması için ocak ayna kadar beklenilmesi, kabağın şekilli kesimi ve tatlının hazırlanışına kadar tüm evreleri zor ve zahmetli bir şekilde devam eder.
Taze koparılmış kabaktan çıtır kabak tatlısı yapılmaz. Sapları kuruyan kabağın içindeki su tamamen kurumuştur o yüzden sap kısmının iyice kuruması gerekir.
Kıtır Kabak Tatlısı, bıçak ile rahatlıkla dilimlenebilen, uzun boylu, dışı bej renginde olan kış kabağının, tüm sebze ya da meyveleri tatlandırmak ve uzun süre dayanmasını sağlamak için kullanılan kireçte bekletme tekniğiyle kısa süreli kireç sütünde bekletilip iyice yıkanıp temizlendikten sonra doğal şekerle pişirilerek, herhangi bir koruyucu katkı maddesi kullanılmadan tamamen geleneksel olarak yapılır. Hatay usulü kıtır kabak tatlısının dışı sert içi yumuşaktır. Berrak, şeffaf görüntüsü ve tadıyla enfes bir lezzet olan kıtır kıtır kabak tatlısını kesinlikle denemenizi öneririz.