- Rezervasyon için (0312) 220 20 43 | [email protected]
İnsanoğlunun varlığı kadar eski olan ülkemiz coğrafyasında, onlarca farklı medeniyetin etkisiyle, yemek kültürümüz gelişmiş ve çeşitlenmiştir. Kebap kültürümüzde şüphesiz bu etkileşimlerden dolayı oldukça çeşitlidir. Kebap etinin işlenmesi ve pişirilmesinde yöresel ve bölgesel farklılıklar göstermekle birlikte bu farklılıklar kebap çeşitliliği oluşturmuştur. Sebzelerin, baharatların, yeşilliklerin, meyvelerinin kullanımı sayesinde onlarca lezzetli kebap çeşidimiz bulunmaktadır. Kebap denince, onlarca çeşit arasında akla ilk olarak ızgara et çeşitleri gelmektedir. Ancak tas kebabı gibi tencerede sulu bir yemek olarak tüketilen ve en az ızgara çeşitleri kadar meşhur olan kebaplarımızda bulunmaktadır.
Kebap ülkemizde oldukça geniş bir coğrafya ya yayılmıştır. Antakya, Adana, Tarsus ve Mersin ön plana çıkmaktadır. Türk mutfağında kebap önemli bir yere sahip olmakla beraber hak ettiği yeri belki de ancak son yıllarda kazanmıştır.
Türkiye’de daha çok yol üstü lezzet durağı olarak niteleyebileceğimiz esnaf lokantalarında, kasap ve lokanta konseptini bir arada buluşturan salaş mekanlarda ve sayamadığımız birçok köşesinde karşımıza çıkan bir lezzettir kağıt kebabı. Kağıt kebabı için bir lezzetten ziyade bir pişirme yöntemidir demek çok daha doğru olacaktır.
Hatay ve kebap kelimesi yan yana gelinde akıllara direkt olarak etin en güzel hali Kağıt Kebabı gelmektedir. Salça, çeşitli baharatlar, domates, biber, soğan ve taze et ile hazırlanan kâğıt kebabı, yağlı kağıt içerisinde fırında pişirilerek servis edilmektedir. Kebabın en önemli püf noktası, malzemelerin birbiri ile iyice karışmasıdır. Mutlaka denemeniz gereken lezzetlerimizden.
6 kişilik;
1 kg orta yağlı kuzu kıyma
4 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber
4 diş sarımsak
1 demet maydanoz
Tuz
Karabiber
Yağlı kağıt
Süslemek için;
3 adet domates
1 biber
Sarımsak, biberler ve maydanozları ince zırhlanır. Baharatları ve kıymayı ilave edilerek iyice yoğurulur. Fırın tepsisine kağıt serilir kağıdın kenarlarını suyun tepsiye akmaması için kıvırılır.
Karışımdan üç eşit parça bölünerek el ile yayarak ince açılır. Domates ve biberler de üzerine yerleştirilir. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yarım saat suyunu çekene kadar pişirilir.