- Rezervasyon için (0312) 220 20 43 | [email protected]
Vücudumuzun savunmasında bizlere en iyi destek sağlayan kolayca hazırlanabilen yiyecek grupları salatalardır. Birçok kişi her gün sofralarına salata koymayı alışkanlık haline getirmiştir. Dünyada çok ilginç karışım ve sunumlar salata olarak isimlendirilebilmektedir.
Çoban Salatası, Türkiye’de çok yaygın olan bir salata türüdür. Çoban salata, adını aldığı üzere bir çobanın heybesinde bulundurabileceği en temel malzemeler ile hazırlanan veya dağlarda, yaylalarda, kırlarda ve ovalarda o günkü koşullardaki doğada kendiliğinden yetişen yenebilen otları toplayarak yaptığı iştah açıcı ve yapımı kolay bir salatadır. En temel malzemeleri domates, kuru soğan, sivri biber, salatalık ve maydanoz ile tatlandırmak için zeytinyağı ve limondur. Bu malzemelere “çoban azığı” da denir.
Çoban salatasının içeriği yapıldığı yere, mevsime ve yöreye göre değişmektedir. Bu salatanın mükemmel bir lezzete dönüşebilmesi ‘doğal’ ve ‘taze’ olmasına büyük oranda bağlı olacaktır.
Zeytinyağı, limon ve nar ekşisi ile zenginleştirilebilecek bu lezzet sizi kendine hayran bırakacaktır. Çoban salata, vitamin, mineral ve lif içeriğine sahip ve kalori değeri oldukça düşük bir salatadır. Kilo kontrolü sağlamak isteyenler, sipariş esnasında eklenen yağ miktarına dikkat çekmeleri yeterli olacaktır.
2 adet domates
1 adet kırmızı biber
1 adet salatalık
1 adet yeşil biber
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limon suyu
1 küçük kuru soğan
Nar ekşisi
Domates ve salatalıkların kabukları soyulur. Küp şeklinde doğranır ve bir yana konulur. Soğan piyaz şeklinde doğranır. Tuz eklenerek hafifçe ovulur. Yeşil ve kırmızı biber kesilir. Hepsi harmanlanır. Üzerine limon, zeytinyağı ve nar ekşisi gezdirilir ve servis edilir.