- Rezervasyon için (0312) 220 20 43 | [email protected]
Böreği sevmeyen var mı? Yalnız Hatay’da değil, dünya üzerinde oldukça geniş bir coğrafyada seviliyor, özenle çeşit çeşit yapılıp, günün her saatinde tüketiliyor börek.
"Börek; illa ki ince olsun, kalınca olsun, merdane, oklava ya da elle açılmış olsun, yufka ile yapılır. Börekte yufkanın incelmiş hali makbuldür. Anadolu'da nice gelin adayları önce yufka açar kayınvalideye, sonra bu becerisine göre beğenilir, eş alınır evlatlara. Kaynanalar için gelinlerin güzel börek yapıyor olması onların övünç kaynağıdır. Börek maharet isteyen bir iştir, annelerin kızlarına miras bıraktıkları bir kültürdür" diyor Ayfer Yavi "Bir Dünya Börek" isimli kitabının giriş yazısında.
Börek Arapça, Farsça, Yunanca, Ermenice, Rusça ve Balkan dilleri de dahil 20 kadar dilde aynı anlamda kullanılır.
Özenle mutfağımızda hazırlanmış, ev yapımı ıspanaklı, patatesli börekler güne güzel bir başlangıç yapmanızı sağlayacaktır.