- Rezervasyon için (0312) 220 20 43 | [email protected]
Hatay Yayladağ ilçesinin tarihi milattan önceki yüz yıllara kadar uzanmaktadır. Bölgedeki ilk yerleşim Hititler döneminde olmuştur. Kel dağ üzerinde mahalli ismi Harabe Kilise olarak bilinen ve tarihi kayıtlara göre ismi Barlaam olan kilisede yapılan kazılarda üç devreye ait paralar bulunmuştur. Bu paraların İyonyalılara, Romalılara ve Abbasilere ait olduğu tespit edilmiştir. VII’ inci ve VIII ‘inci yüzyıllarda Abbasilerin elinde bulunduğu, IX uncu yüzyılda Avar Türklerinin Savcılar Aşiret Reisi Kasım Beyin eline geçtiği bilinmektedir. Kasım Bey buraları ele geçirerek ordusunu yerleştirmiş ve bu sebeple ilçenin ismi Ordu olarak adlandırıldığı tahmin edilmektedir
İlçe daha sonra Osmanlılar'ın idaresine geçmiş I. Dünya Savaşı sonuna kadar bu yönetime bağlı olarak kalmıştır. Evliya ÇELEBİ Seyahatnamesi' nde Trablusgarp ilçesinden Şam'a bağlı Ordu köyü olarak bahsetmektedir. İlçenin ismi Karadeniz bölgesindeki "Ordu" ile karıştırılmaması için ilçenin doğusunda bulunan Yayladağı adından esinlenerek Yayladağı olarak değiştirilmiştir.
Hatay, yüzyıllardır tarihi ve etnik yapısı ile her dönem hayranlık uyandıran antik bir kent. İnsanlık tarihinin en eski uygarlıklarının bu topraklarda yaşaması, birçok inanca ve kültüre ev sahipliği yapması bu bölgeyi daha zengin ve vazgeçilmez kılmıştır.
Domates, kuru soğan, sivri biber, salatalık ve maydanoz ile hazırlanan salatanın üzerine Hatay yöresel köy peynirinin eklenmesiyle elde edilen bu lezzetli ve sağlıklı salata öncelikli tercihlerinizden olacaktır.
2 adet domates
1 adet kırmızı biber
1 adet salatalık
1 adet yeşil biber
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limon suyu
1 küçük kuru soğan
Köy peyniri
Domates ve salatalıkların kabukları soyulur. Küp şeklinde doğranır ve bir yana konulur. Soğan piyaz şeklinde doğranır. Tuz eklenerek hafifçe ovulur. Yeşil ve kırmızı biber kesilir. Hepsi harmanlanır. Üzerine köy peyniri eklenir. Limon ve zeytinyağı gezdirilir ve servis edilir.