- Rezervasyon için (0312) 220 20 43 | [email protected]
Vejetaryen kelimesinin kökeni Latince “Vegetus”tan gelir. Kısaca "et yememek" anlamına gelen ve değişik gruplar altında farklılık gösteren bir yemek yeme kültürüdür.
Vegan, hayvan eti ve hayvan ürünleri (yumurta, süt ve süt ürünleri) yenmez. Hayvan ürünlerinden giysiler ya da eşyalar dahi kullanılmaz.
Semi-Vejetaryen, sadece hayvansal gıda olarak kırımızı et yenmez. Ama süt, süt ürünleri, yumurta, tavuk ve balık yenebilir.
Pesketeryan, kırmızı ve tavuk eti yenmez, ama süt, süt ürünleri, yumurta ve balık yenebilir.
Lakto Vejeteryanler, hayvan eti ve olası bir yaşamı sona erdirme kaygısıyla yumurta da yenmez. Süt ve süt ürünleri yenebilir.
Lakto-Ovo Vejetaryen, hayvan eti yenmez, ama süt, süt ürünleri ve yumurta yenebilir.
Ovo Vejetaryenler, Hayvan eti, süt ve süt ürünleri yenmez. Ama yumurta yenebilir.
Omnivor, belirli bir kurala bağlı kalmayan, tamamen kendi inisiyatifine göre hayvansal kaynaklı gıda tüketmeyen kişilerdir.
Fruiyarianlar, meyve ile beslenmektedirler.
İnsanların aklına, Hatay Mutfağı deyince kebaplar, et yemekleri, etle hazırlanan çorbalar, et suyuyla pişirilen pilavlar gelir. Hatay Mutfağının leziz sebze yemekleri düşünülmez. Etli, bol sos, baharat ve yağla süslenmiş tabaklar haricinde vejeteryan beslenme çeşitlerine uygun bir çok sebze yemekleri, mezeleri, salataları, çorbaları, pilavları bulunmaktadır.
Yoğurt ve basit bir salatayla baş başa kalmayacağınız, etsiz, et-tavuk suyu konmamış onlarca çeşit arasında seçim yapamaya zorlanacağınız sayısız vejetaryen seçeneğiyle Hatay gastronomi kültürü vejan beslenenler için birebirdir.