- Rezervasyon için (0312) 220 20 43 | [email protected]
Salata soframızı süsleyen, sürekli aranan lezzetli ve besin değeri bakımından kıymetli olan bir yiyecektir. İştah açmak için yemeklerin yanında sofraya getirilen, soğuk olarak yenilen salatalar, sağlığınız için çok yararlıdır. Yazın sıcak günlerinde çeşitli bitkilerle hazırlanmış bir salata, hem doyurucu hem besleyici olur. Göze hoş, damağa hoş gelen bu yemek türünün yapıldığı yöreye ve içine konulan malzemelere göre binbir çeşiti vardır diyebiliriz.
Çiğ yenen meyve ve sebzeler metal tuzları ve vitamin bakımından zengin besinlerdir. Şekerli olduklarından ısı ve hararet verirler. Çiğ yenen bu besinler görünüşleri, tatları, fazla sulu olmaları ile iştah açıcıdırlar.
Dünya mutfaklarının en vazgeçilmezi olan salatalar bize, zeytinyağı ve sirkeyle soslandırılmış marul yapraklarından başlayarak, tavuk, balık, tahıl, kuru sebze, hamur işleri, meyve, hatta çerezle tatlandırılmış çeşitlerine kadar geniş bir lezzet yelpazesi sunar.
Geleneksel yöntemlerle hazırlanan çökeleğin Antakya’nın en leziz baharatlarıyla yoğrulmuş hali sürk ve bunlardan yapılan salatalar yalnızca Hatay’a özgü yiyeceklerdendir.
2 adet sürk bezesi
3 domates
2 taze biber
1 baş soğan
Zeytinyağı
Sürk bezesi alınır ve el ile irice parçalara ayrılır. Soğanlar ve çekirdeği çıkarılan biberler ince doğranır. Soğanlar ve biberler el ile ovulur. Kabuğu soyulmuş domatesler irice doğranarak bu karışıma eklenir Üzerine arzu edildiği kadar zeytinyağı dökülür ve servis yapılır. Arzuya göre küflü sürk peynirinden de yapılabilir.