- Rezervasyon için (0312) 220 20 43 | [email protected]
6 kişilik;
Yarım kilo un
1 baş soğan
Kıyma
Maydanoz
Karabiber
2 litre su
Yarım çay bardağı pirinç
200 gr. Tuzlu yoğurt
Tuz
2 yemek kaşığı tereyağı
Pul biber
İlk aşamada yöreye has şapkalı mantı hazırlanır. Un, hamur haline getirilir ve yufka olarak açılır. Açılan yufkalar küçük kareler halinde kesilir. Kıyma, ince kıyılmış soğan ve maydanoz, tuz, karabiberin hafif kavrulmasıyla elde edilen iç karelere konur. Mantı gibi çapraz köşeler birleştirilir. Bunlar tepsiye dizilir ve fırında çok hafif kızartılır.
Pirinçler çiçek gibi açılıncaya kadar haşlanır. İçine tuzlu yoğurt eklenir ve özleşinceye kadar kaynatılır. Servis yapılmadan önce yöreye has şapkalı mantı , kaynayan çorbanın içine atılır ve pişmeye yakın nanesi eklenir. Arzu eden tuz da ekler. Tavada tereyağ ve pul biber hafif yakılır. Çorba servis yapılırken üzerine dökülür ve sıcak servis yapılır.