- Rezervasyon için (0312) 220 20 43 | [email protected]
Sipariş ettiğiniz yemekler gelmeden önce sıcacık özel fırın ekmekleriyle beraber iştah açıcı olarak tüktebileceğiniz, bol salça, sarmısak, ceviziçi, dövülmüş baş biber ve limonlu, aslı Antakya mutfağına ait, sonradan tüm mutfakların sahip çıktığı, her derde deva Muhammaranın tadı damağınız da kalacak lezzetlerden bir tanesidir.
Muhammara, Muhammere, cevizli biber veya acuka olarak da bilinir. Arapça da “kırmızılaştırılmış” anlamına gelir. Türkiye, Filistin ve Lüban mutfağında bulunur. Halep kökenli olduğunu iddia edenler olduğu gibi Kafkaslara özgü olduğunu iddia edenler de vardır. Türkiye’de daha çok Güneydoğu Anadolu bölgesinde yaygın olarak yapılmaktadır. Antakya, Adana, Antep, Kilis gibi güney illerinde meşhurdur. Özellikle Antakya sofralarının vazgeçilmez mezelerindendir.
Eğer sizde mezelerden vazgeçmeyenlerdenseniz muhammara tam size göre.