- Rezervasyon için (0312) 220 20 43 | [email protected]
İnsanoğlunun yemek maceresı varolduğu günden bu yana devam etmektedir. Binlerce yıllık bir serüvenin sonunda yemek kültürleri oluşmuştur. Yeryüzünd milyonlarca yıldır varlığını sürdüren insanın tarıma yönelmesi ve üretmesi on bin yıl öncesine dayanır.
M.Ö. 8500-5000 yıllarında tahıl tarımının başlaması il ilk köy yerleşimleri ortaya çıkmıştır. Bereketli hilal olarak adlandırılan Filistin'deki Lübnan dağından, kuzeydeki Amanos dağlarına uzanan Doğu Torosların güney eteklerini izleyerek Zagros dağlarıyla güneye kıvrılan bu eşsiz coğrafyada, önce yabani tahıllar toplanmıştır. M.Ö. 7000 yılına gelindiğinde yabani tahılların genetik değişimleri ile bugün de var olan iri taneli, başakları kendiliğinden dökülen türler ortaya çıkmıştır. M.Ö. 7000 yıllarında bu bölgede buğday, arpa, mercimek gibi tahıllar üretilir ve bazalttan üretilmiş l değirmnleri ile buğday kırılmaya başlanır. Hititler döneminde buğdayın kavrularak yenildiği bilinmekle birlikte buğdayı kaynatıldıktan sonra kırdıkları Arkeolojik bulgulara dayanarak saptanmıştır.
Bulgurun Antakya mutfağında özel bir yeri vardır. Ana maddesi dövülmüş et olan bu kebap çok az bulgurun ıslatılıp şişirilmesinden sonra iyi kıyıImış kuyruk yağı ile yoğurulmasından sonra dövülmüş et ve kuş üzümü katılarak yoğurma işlemi tamamlandıktan sonra şişlenerek çok hafif ateşte pişirilmesiyle yapılır. Bu kebabın kuyruk yağı kullanılmadığı durumlarda köftelik et ve bulgurun yoğurulmasından sonra ve şişte pişirildikten sonra servis edilirken üzerine zeytinyağı gezdirilerek servis tamamlanır.