- Rezervasyon için (0312) 220 20 43 | [email protected]
Hatay etno-dinsel ve farklı kültürlerin bir arada yaşadığı ve ticaret hayatının merkezinde olan bir yer. Özgün kent dokusu, geçmişi, bugünü ve bugünün geleceğe doğru yeni gıda gelenekleri ile donatılması, Hatay mutfağının özel bir yere taşınmasına neden oluyor. Tarihin derinlerinden süzülüp gelen bu kentin kültürler arası benzeşmelerinin yanı sıra farklılıkları da bir araya gelerek zevkin, tadın, görselliğin tüm yönlerini üzerinde toplayan bir mutfağın oluşmasını sağlamış.
Her bölgeden göç alan bu kent Anadolu kültürü ile Ortadoğu kültürünün harmanlandığı bir yer olmuştur ve her göç yeni bir gıdayı mutfağa eklerken, yöresel mutfak daha da zenginleşmiştir.
Mutfakta kullanılan malzemeleri sınıflamanın en büyük zorluğu temel hammadde ile tatlandırıcıları ayıramamaktan kaynaklanıyor. Çünkü bazen tatlandırıcı olarak kullanılan bir yiyecek, başka bir yemekte temel malzemeye dönüşüveriyor. Yağlardan tereyağı, içyağı veya kuyruk yağı ve tabii ki zeytinyağı ilk sırada. Baharatın bin bir türü kullanılıyor. Biberin de domatesin de mis gibi kokan salçası, etin kırmızısı ve beyazı, tahılın, kuru baklagillerin her türlüsü girmiştir Hatay mutfağına.
Mitlolojide Dafne ve Apollon efsanesinin geçtiği yerdir Harbiye. Dafne’nin gözyaşları bugün hala Harbiye’de şelaleler meydana getirir.
Hataya özgü lezzetler saymakla bitmez. Eğer kırmızı et dışında bir yemek tecih etmek isterseniz buttan yapılmış, üstünde kendine has sosuyla yumuşacık ve lezzetli Habiye Usulü Tavuğu’nu deneyebilirsiniz.