- Rezervasyon için (0312) 220 20 43 | [email protected]
Dalından koparıldığı gibi yenilemeyen çekirdekli bir meyvedir zeytin. Zeytinin acı tadınına “oleuropein” adlı fenolik bir madde sebep olmaktadır. Ancak, Oleuropein, aynı zamanda insan sağlığı açısından oldukça önemli bir madde olarak kabul edilmektedir. Sofralık zeytin işlenirken her ne kadar zeytinin bünyesinden bu madde dışarı atılsa ya da parçalanarak başka maddelere dönüşse bile, zeytinin bünyesinde kalan miktarının insan sağlığı için yeterli düzeyde olduğu araştırıcılar tarafından bildirilmektedir.
Antakya yöresinin en gözde zeytini Halhalı zeytini kırma yeşil zeytin yapmak için ideal yapıya sahiptir . Yeşil zeytin dokusu daha sağlam ve daha az yağlıdır. Halhalı zeytinleri soğuk su havuzlarında 7-10 gün dinlendirilerek doğal yöntemlerle tatlandırılmaktadır.
Yöresel lezzetlerimizden olan Halhalı taş kırma yeşil zeytin ile kahvaltı sofralarınızı hem zenginleştirin hem de sağlıklı beslenin.