Leblebi yiyenlere, çekirdek çitleyenlere eşlik etmiş, gazoz kapağı koleksiyonu türemiş, yıllarca çocuklar büyüklerinden gazoz harçlığı koparmıştır. Gazoz, Türkiye’ye 1890’larda, maden suyuyla girmiş ve gazoz üretimi ‘Mısırlıoğlu’ markasıyla yolculuğuna başlamıştır. Daha sonra da yüzlerce gazoz markası türemiştir. Niğde Gazozu, Zafer Gazozu, Bağlar Gazozu, Beyoğlu Gazozu, Uludağ Gazozu, Çamlıca Gazozu, Ankara Gazozu, Zaman Gazozu, Dadya Datça Gazozu, Kayısı Kola, Neşe Gazozu en çok bilinen gazozlardır.
Gazlı (karbonatlı) içecekler dünyada son derece popülerdir ve Türkiye'nin gazlı içeceği gazozdur desek yeridir.
Hattena olarak, siz değerli konuklarımızın beslenmesine karışacak ya da müdahale edecek değiliz. Ancak sizden biri olarak, elinizden geldiğince gazlı içeceklerin tüketimini en aza indirmenizi ve bunlar yerine su, çay, gerçek meyve suları, vb. içecekleri tüketmenizi tavsiye ederiz.