Ceviz yemeyi sever misiniz? Dünya mutfaklarında çorbadan tatlıya kadar sayısız yemek tarifinde kullanılan, bilinen en güçlü antioksidanlardan biri olan, hafızayı güçlendirmeden kalp damar tıkanıklıklarına, kan pıhtılaşmasını önlemeden sinir sistemini düzenlemeye kadar vücuda birbirinden faydası olan ceviz aynı zamanda kolesterolün dengelenmesine de yardımcı oluyor.
İlk kez deneyecekseniz yeşil cevizin tatlısı olur mu diyeceğiniz, henüz dalında ham haldeyken başlayan yapım süreci bir hayli zor ve meşakkatli olan, ancak sarfedilen zamana ve emeğe değecek ceviz tatlısının, dışta yeşil kabuğunun hemen altında yarı sertleşmiş iç kabuğunun ve olgunlaşmaya başlamış cevizin görüntüşü ve muhteşem lezzeti sizi kendine hayran bırakacaktır.