- Rezervasyon için (0312) 220 20 43 | [email protected]
Hatay, yüzyıllardır tarihi ve etnik yapısı ile her dönem barış ve hoşgörünün hüküm sürdüğü hayranlık uyandıran antik bir kent olagelmiştir. İnsanlık tarihinin en eski uygarlıklarının bu topraklarda yaşaması, birçok inanca ve kültüre ev sahipliği yapması bu bölgeyi daha zengin ve kozmopolit bir yapıya sahip olmasını sağlamıştır.
Tarih boyunca çok göç alan bir konumda yer alan Antakya’da farklı kültürler bir arada kardeşçe yaşaması Hatay için bir zenginlik ve övünç kaynağı olmuştur. Bu zengin oluşumun etkisinde Antakya’nın mutfağı da yansır ve Antakya evlerinde her gün birbirinden lezzetli pek çok yemek pişer. Hatay mutfağı Anadolu lezzetlerinden kopmadan, Akdeniz ve Ortadoğu mufağından esintiler taşıdığı görülür. Akdeniz yemek kültüründe yer alan sebze ve otlar, doğunun et, güneydoğunun tatlı kültürü Hatay mutfağında bir denge halindedir.
Kebap denilince Türkiye'de çoğunlukla akla Adana kebabı, Urfa kebabı, Antep kebabı çağrışım yapar. Oysa bu kebapların dışında kıyma etten yapılan bir kebap var ki tat ve malzeme açısından diğer kebaplardan farklıdır.
Daha önce yemediyseniz bile, garip adının dilden dile dolaşması sayesinde methini duymuşsunuzdur. Ana maddesi dövülmüş et olan bu kebabın, çoğunlukla çiğ köfteden yapıldığı düşünülür. Ancak öcce kebabında çok az bulgur ıslatılıp şişirilmesinden sonra iyi kıyıImış kuyruk yağı ile yoğurulur. Sonra da dövülmüş et ve çam fıstığı katılarak yoğurma işlemi tamamlandıktan sonra şişlenerek çok hafif ateşte pişirilip servis edilir. Bu kebabın kuyruk yağı kullanılmadığı durumlarda köftelik et ve bulgurun yoğurulmasından sonra ve şişte pişirildikten sonra servis edilirken üzerine zeytinyağı gezdirilerek servis tamamlanır.