- Rezervasyon için (0312) 220 20 43 | [email protected]
Yöreye ve kültüre göre de meze çeşitleri eski zamanlardan beri adet olarak sofralarda bulundurulmaktadır. Keyifli sohbetlerde soğuma kaygısı olmayan ve muhabbetleri de keyifli hale getiren yemeklerdir. Dünya yemek literatüründe ordövr ismi ile anılmaktadır. Dünyada, Orta Doğu de ve Türkiye’de özel bir yere sahip olup hafifliği, lezzeti ile kendine hayran bırakan soğuk ve sıcak olarak sunulan, her türlü duruma ve ortama hitap eden çeşit çeşit mezeler vardır.
Ege Adaları’nda Grirtlilerle hayat bulan ve Doğu Akdeniz çanağına taşan, kardeşlik ve dostluk sofralarının simgesi olmuş meze kültürü, son 10 yıldır her kıtaya yayılmaya başlayan bir lezzet kategorisi halini almıştır.
Kültürel ve tarihsel bir harmoni içinde yaşayan Hatay’ın mutfağının da bu durumdan etkilenmemesi beklenemezdi zaten. Hatay mutfağı bir meze cennetidir.
Hatay ve çevresinde "dövme yemeği" veya "dövme keşkek" olarak da adlandırılan Aşur keşkeğin Hataycası. Hatay' da aşur çok sevilen bir tattır.