- Rezervasyon için (0312) 220 20 43 | [email protected]
Anadolu’nun geleneksel mutfak kültürünün önemli bir bölümünü mezeler oluşturur.
Közlenmiş patlıcanın üzerine sarımsaklı yoğurt onun üzerine de bir miktar yağ ve acı biber dökülerek yapılan, yeşil ile mavinin karışımı cennet Hatay’ın yöresel mutfağının yıldızlarından, mutfağının kozmopolitliğinin bir örneği, abagannuş.
Közlenmiş patlıcanın her türlü salatası ve mezesi güzel olsa da, et yemeklerinin yanında harika bir meze olan abagannuş mezesi bir harikadır. Yöresel yemekler ismen o yörenin insanı olmayanlar için yabancı bir isimden farksız oluyor. Adana'da Diyarbakır'da babagannuş, babahannuş, Hatay'da abagannuş veya ebugannuş, Mardin’de ebugannuş denilmektedir. Yöreye göre tahinli ve ya yumurtalı yapılabilmektedir.